ENGINEER BRUKER BITCOIN TIL SVED MICROSOFT AV $ 10M, EVADE SKATTER

Bitcoin sprenges jevnlig av regulatorer og skattemyndighetene for bruk i ulovlig kriminalitet som hvitvasking eller skatteunndragelse. Dessverre hjelper en historie med en tidligere Microsoft-ingeniør som brukte kryptovalutaen til å blande over 10 millioner dollar han hadde bedraget selskapet ut av, ikke saken.

Slik klarte en mann å stjele så mye penger rett under nesen til teknologigiganten, og hvordan de ble fanget ved å bruke Bitcoin for å skjule sporet av deres mystiske inntekt.

HVORDAN FØDELSEN AV CRYPTOCURRENCY mynter er den neste fasen av digital verdioverføring

Kryptovaluta er av flere grunner mest populær blant tusenvis av investorer. De som er født fra Boomer-generasjonen, stoler ikke på aksjemarkedet, er kjent med en overveiende digital livsstil og har samlet inn virtuelle valutaer en god del av livet.

Videospill har lenge brukt mynter som en måte å score ytelse på og oppmuntre spillerne til å fortsette å samle. Etter hvert som digitale plattformer som spill-, film- og musikkstrømmetjenester eksploderte, ble verdibaserte gavekort som pryder digitale koder vanlig, og fungerte som en innfødt valuta til hvilken plattform kortet var designet for.

Apple hadde for eksempel suksess med iTunes-kort, mens Microsoft og flere andre fulgte ledelsen og lanserte digitale gavekort.

Volodymyr Kvashuk, en tidligere Microsoft-ingeniør, svindlet techfirmaet ut av $ 10 millioner ifølge en ny sak ved å bruke disse digitale gavekortene og Bitcoin.

BITCOIN BRUKT TIL EVADE SKATTER, STEAL $ 10 MILLIONER FRA MICROSOFT

Saken, ifølge IRS, er den første skattesaken som involverer Bitcoin Bank. De bruker sannsynligvis den for å skape presedens mot kryptorelatert skatteforbrytelse, og Kvashuk ser på ni år, og over 8 millioner dollar i restitusjon skal betales.

Saken hevder at Kvashuk solgte gavekort med digital verdi i bytte for Bitcoin, og skjulte sporene sine ved å bruke kollegaer til test-e-post relatert til selskapets online detaljisttjenesteplattform.

Hvordan Kvashuk til slutt ble fanget, er at han sannsynligvis hevet flere røde flagg da han plutselig satte inn 2,8 millioner dollar i BTC til en bankkonto for å kjøpe et hjem på 1,6 millioner dollar og en ny Tesla.

Kvashuk hevdet på sin skatt at han mottok Bitcoin fra et familiemedlem i gave og derfor ikke måtte betale noen skatt på inntekten. Det store beløpet potensielt fremmet etterforskningen.

Betydningen av denne saken skyldes både at den er den første i sitt slag for IRS, og er et tegn på at skattehåndhevelsesarmen i USA har blitt stadig flinkere til å spore Bitcoin-transaksjoner.